1 مسابقه براي رشد خوب است و همچنين اولين ويژگي بازار اقتصادي است.به عنوان مثال رقابت در بازار محصول عامل مهم و تعيين كننده رشد اقتصادي است. رقابت مي تواند به افزايش بهره وري يا به اصطلاح فني به بهره وري چندعاملي (تركيب بهره وري بين نيروي كار و سرمايه) يكبار (استاتيك) و چندبار (مداوم) منجر شود. كه اين نموه هايي از يكي كردن دستاوردهاي تخصيص بهتر منابع و كساد كمتر دراستفاده از نهاده مي باشد. دستاوردهاي پويا با گرايش يشتر به نوآوري و توزيع هاي مرتبط با آن هستند.
2ميزان مقررات در بازار محصول شاخص چگونگي حمايت يك اقتصاد از رقابت مي باشد. به طوركلي مقررات سخت تر ارتباط منفي با رشد اقتصادي دارد. در حالي كه بهبود حاكميت اثرات منفي مقررات را كاهش مي دهد. بنابراين رشد اقتصادي در كشورهايي با درآمد بالا مثبت است و اين بخاطر حذف نظارت دولت مي باشد اما در سطح پايين درآمدي نياز به نگاه نزديكتري به تجاري كردن رقابت/قررات داريم و درجه رقبت هم مهم مي باشد.
3به طور كلي رقابت تحريك رشد اقتصادي در اقتصاد كلان مي باشد. به عنوان اقتصادهاي در حال توسعه، ادامه اصلاحات بازار محور، سياست رقابتي، حصول اطمينان از كارايي و رفاه مطلوب منافع جامعه بسيار حياتي و مهم است. سياست رقابتي نقش مهمي در ترويج رشد دارد. علاوه بر اي سياست رقابتي بر رقابت در سطح داخلي و بين المللي نيز تاثير گذار است. بخش هاي بعدي بررسي ارتباط بين رقابت و رشد و تمركز بر جنبه هاي سيات رقابتي از اين رابطه ها مي باشد.
رقابت و رشد
4رقابت در اقتصاد به عنوان ورود و خروج آزاد شركت در هر بازار تعريف شده است. تئوري ها در رقابت و رشد اقتصادي با بسياري از جنبه ها و در عي حال عاري از نتيجه گيري شركت ها فراوان است (yun 2004). از اين رو مطالعات تجربي در روشن كردن روابط بين رقابت و رشد مفيد خواهند بود.
5يكي از موارد مورد مطالعه تاثير رقابت بر بهره وري بوده است كه مطالعات اساسي د اين زمينه تاييد كننده رابطه مثبت بين رقابت و رشدبهره وري مي باشد. رقابت در بازار محصولات فقط يك عامل در ميان بسياري از شاخص هاي عملكرد كل بوده كه تحت تاثير اشتغال و بهره وري قرار گرفته است. با اين حال كار با سازمان براي همكاري هاي اقتصدي و توسعه (OECD 2002, 155) يك ارتباط تجربي بين رقابت شديد در بازار كالا و خدمات و نتايج بهره وري و اشتغال بهتر برقرار كرده است. علاوه بر اين اختلافات در فشار رقابتي، نقش مهمي در توضيح تفاوت هاي موجود د بهره وري كل كشور باز ميكند.
6رقابت در رشد سرمايه از طريق اثر آن بر بهره وري تاثير ميگذارد. همانطور كه اشاره شد، افزايش در بهره وري از بازدهي سود هر دو عامل استاتيك و ديناميك بوجود مي آيد. اصلاحات قانوني است كه باعث تحريك تلاش مديريت ميشود. اين به عنوان يك مثال از افزايش بازده استاتيكي مي باشد. منافع ميان مدت و بلند مدت از بهره وري پويا سرمايه گذاري در بخش تحقيق و توسعه (R & D) و بازده دستاورد ناشي از مصول و نوآوري فرآيند و ايجاد ارتباط بين سرمايه هاي انساني مي باشد (Hoj و ديگران 2007). در اينجا يك رابطه تجربي بين نوآوري و رشد بوجود آمده است كه برخي اختلافات در اثر رقابت درنوآوري را نيز در پي داشته است. اثرات بلند مدت رقابت به احتمال زياد در رشد بهره وري كل نيروي كار مثبت خواهد بود. حاشيه هاي پايين تر ناشي از قيمت هزينه بخاطر افزايش رقابت منجر به ايجاد اشتغال و فشار روبه بالا در متوسط دستمزد واقعي است. علاوه بر اين، اجاره محصول در بازار پايين تر حاكي از تفاوت دستمزد كمتر در بخش هاست در نتيجه كاهش هزينه نيروي كار و تشويق براي ايجاد شتغال بوجود مي آيد. افزايش 1/5 تا 2/5 درصدي در نرخ استخدام ممكن است در اصلاحات عميقي كه به تصويب رسيده است قابل مشاهده باشد (Hoj و همكاران 2007). در ايننقطه ديدگاه Hoj و همكاران (2007) را مشاهده مي كنيد. همچنين مي توانيد به Alesina و همكاران (2005) Nicoletti و Scarpetta (2003)3 مراجعه كنيد.
7 Hoj و همكاران (2007) داده هاي در حاشيه قيمت (نشانه) را به عنوان يك اقدام در 17 كشور مورد بررسي قرار دادند. نتايج براي 4 گروه مختلف صنايع توليدي مشخص شده است كه در جدول 1-1 آمده است. اين صنايع در امتداد دو بعد از سطوح هزينه هاي غرق برون زا (كه مشخص مي كند كه آيا صنايع پراكنده اند يا تقسيم بندي شده اند) و هزينه هاي غرق درون زا (پايين يا بالاي R & D و هزينه هاي تبليغاتي) و نشانه هايي براي صنايع عير توليدي شناخته شده اند.
8كشور مقابل به معني نشانه ايي براي چهار صنايع توليدي مي باشد كه در شكل 1-1 نشان داده شده است كه از نظر آماري از يكديگر متفاوت نيستند. تنوع بزرگتر در نشانه هي منابع غير توليدي مشهود است. نشانه هاي متوسط كمتر از 20 درصد در انلستان و سوئد و ايالات متحده، براي بسياري از كشورهاي اروپايي بالاتر و براي جمهوري كره (32 درصد) و ايتاليا (38 درصد) (Hoj 2007). جدول 1-1 نور كاذب بر روي داده هاي اساسي.
9 Hoj و همكاران (2007) تنوع بيشتر در صنايع غير توليدي نسبت به غياب نسبي فشار رقابتي در خدمات مقايسه مي شوند و همچنين توليد و تنوع سياست رقابتي در كشورهاي نمونه دنبال مي شود.
نمودارهاي نارنجي
توضيح زير عكس:
منبع: Hoj و همكاران (2007) و 53
توجه: GBR=بريتانيا - SWE=سوئد - USA=ايالات متحده آمريكا - CAN=كانادا - BEL=بلژيك - LUX=لوكزامبورگ - NLD=هلند - DEU=آلمان - DNK=دانمارك - FRA=فرانسه - NOR=نروژ - JPN=ژاپن - FIN=فنلاند - AUT=استراليا - KOR=جمهوري كره - ITA=ايتاليا - ESP=اسپانيا. نشانه ها براي طبقه هاي دو رقمي منحصر به فرد بين المللي و استاندارد صنعتي (ISIC) محاسبه شده اند و براي محاسبه بخش ها يا وزن هاي فروش نهايي يك كشور خاص و بر تمام بخش هاي استفاده شده تقسيم مي گردد.
تنظيم بازار محصول و عملكرد اقتصادي
10يك ادبيات تجربي نسبتا گسترده اييدر مورد اثرات اقتصادي نسبتا كلان وجود دارد و آن عبارتست از اصلاح مقررات در ار مالي و بازار، در حالي كه منطق ايي كه تحت تحقيقات اثرات تنظيم بازار محصول (PMR) است در نتيجه اقتصاد كلان و البته به دور از اثر موانع تجارت مي باشد (Schiantarelli 2008).
جدول صفحه 4 عينا كپي شود
توضيح زير عكس:
منبع: Hoj و همكاران 2007 و 43
توجه:موجود نيست. R & D = تقيق و توسعه.
ارقام به طور متوسط با استفاده از توليد بخش به عنوان وزن مي باشند، وزن خاص يك كشور.
A: صنايع غير توليدي شامل ساخت و ساز، املاك و مستغلات و خمات شخصي مي باشند.
Nicoletti و Scarpetta (2005)3 موافقت و توجهات و سياست هاي بين كشوري در PMR تفاوتهاي عملكرد اقتصاديبين كشوري را توضيح مي دهد. در حالي كه اثرات كلان اقتصادي به احتمال زياد به دليل PMR قابل توجه باشند، گسترش صنايع بيشتر و بيشتر به تغييرات براي تنظيم هدف مي پردازند.
11رقابت در بازار محصول كه به وضوح توسط مقررات بيش از حد سختگيرانه مانع حضور در بازار محصول مي شود. بنابراين انتظار مي رود كه براي ديدن نشانه هاي بالاتر مقررات كمتري در رابطه با محصول ديده شود. Schiantarell (2008)1، تجربه هاي بين كشوري را براي بررسي اثر PMR و اصلاح نشانه ها در ديناميك شركت و سرمايه گذاري، اشتغال، نوآوري، بهره وري و رشد توليد شركت اصلاح مي كند. به طور خاص PMR به 1- تخصيص منابع بين بخش هاي توليدي كالاهاي مختلف 2- تخصيص منابع بين شركت با بهره وري در هر بخش 3- بهره وري شركت هاي موجود 4- سرعت رشد بهره وري با تغيير انگيزه ها به نو آوري و با تعيين سرعت آن كه با محصولات و جايگزيني فرآيند هاي جديد با قديمي، اثر مي گذارد (Schiantarelli 2008).
12 (Schiantarelli 208) به بررس ادبيات نظري در هر يك از اين چهار جنبه مي پردازد و ابهامات را برجسته كرده و به رعايت شرايطي كه به خصوص در مطالعات نوآوري و PMR بوجود مي آيد مي پردازد. به عنوان مثال PMR را به منظور انتظار كاهش سود انحصاري شركت معرفي مي كند. همانطور كه اين ارائه مي گويد انگيزه اصلي براي فعاليت هاي نوآورانه بخصوص در تخريب خلاقانه ي مدل دفاع و پشتيباني توسط Schumpeter (1942)1 مي باشد، PMR منفي ممكن است بر ميل به نوآوري اثر بگذارد. تحقيقات تجربي در اين زمينه براي درك تاثير PMR مهم است. نتايج تجربي در مورد رابطه بين نوآوري و رقابت يك الگوي معكوس U شكل را بيان مي كند كه ب موجب آن نوآوري تاثير معكوس رقابتي شديد يا خيلي انحصار طلبانه ي محيط است.
13 درس ديگري كه مطالعات اقتصاد خرد نشان مي دهد اين است كه رقابت بيشتر داراي اثر مثبت بر سطح رشد و بهره وري مي باشد. اما در مواردي كه نتايج بهره وري شركت در شركت افزايش مي يابد سهم بازار خود را و بازارهايي كه بيشتر درحال متمركز شدن هستند افزايش مي دهد، پس بهره ري رو به پايين گرايش دارد. با اين حال جايي كه خصوصي سازي است به همراه اصلاح مقررات بويژه براي شركت هايي كه در بخش خدمات فعال هستند افزايش بهره ري در افزايش رقابت مي باشد. ديگر مطالعات تجربي، پويايي بهره وري توسط تجزيه رشد بهره وري كل به اجزاء مختلف را بررسي كرده اند مانند بهبود بهره وري در اجزاء داخلي شركتهاي مداوم؛ " بين " جزء كه با توجه به تخصيص مجدد منابع درشركت وجود دارد و جزء كه با توجه به ورود و خروج كالاها وجود دارد. (Schiantarelli 2008). نتايج حاصل از اين مطالعات با هم تركيب شده و با توجه به سطح تجزيه و در چارچوب زماني مورد استفاده قرار ميگيرد. نتايج زير توسط Schiantarelli (2008)1 ذكر شده است:
1- Bartelsman , Halti wanger , Scarpetta (2004)1 پي بردند كه اجزاء داخلي بهره وري نيروي كار از مولفه هاي مهم براي توسعه غير انتفاعي شدن كشورهاي در حال توسعه است.
2- Foster , Haltiwanger , Scarpetta (2001)1 پي بردند كه ورود به شبكه، جزء سوم، تنها در افق هاي 5 الي 10 ساله مهم و (مثبت) مي شود.
3- فهميدند كه ورود به كشورهاي در حال توسعه خيلي مهم تر است درحالي كه در بيشتر هاي كشورهاي OECD اقتصادهاي در حال ظهور غير انتفاعي منفي بوده است.
4- در بين مطالعات تجربي جزء نتايج مختلفي داشته است Schiantarelli 2008.
14عطف به اثرات اقتصاد كلان Schiatarelli 2008 نتيجه مرور مطالعات تجربي و بررسي آثار PMR بر عملكرد اقتصاد كلان، سرمايه گذاري، اشتغال، نوآوري و رشد خروجي مي باشد. بيشتر مطالعات تجربي يك رويكرد تقليل گرا را به كار ميبندند كه به موجب آن PMR توضيح يك متغير يا به صورت مستقيم يا بهصورت غير مستقيم مي باشد. كه از طريق متوسط متغيرها مانند نشانه گذاري، ورود، خروج، يا نرخ در گردش معادلات شركتها براي فاكتور تقاضا بهره وري يا نوآوري به اين توضيح مي پردازد (جدول 1-2 را ببينيد).
يك مثال با استفاده از شاخص هاي تنظيم بازار محصول OECD
15شاخص هاي OECD از PMR به ما اجازه بررسي ارتباط بين رقابت و اندازه گيري را بوسيله نشانه گذاري و قوانين و مقررات مي دهد كه پتانسيل كاهش قدرت رقابت را دارد (Hoj و همكاران 2007). اين شاخص ها كه درجه ايي از سياست ترويج يا مانع رقابت در بازار محصول را اندازه گيري مي كنند اولين بار در سال 1998 ساخته شده اند. و در سال 2003 ب روز گرديده اند (شاخص هاي قابل ملاحظه ايي اصلاح گرديده و گستره اقتصادي PMR كه شامل بخشي از اطلاعات است بيش از پيش گسترش داده شد). تجديد نظر اخير، در سال 2011 شاهد يك حركت از " بيشترين تعرفه هاي طرفدار ملت " به " تعرفه هاي موثر كاربردي " و گنجاندن شاخص سرمايه گذاري مستقيم خارجي (FDI) در ابتداي محدوديت هاي قانوني بوده است. شاخص PMR گستره اقتصادي محيط هاي نظارتي و بازار در 20 كشور OECD ديگر (شيلي، استوني، اسرائيل، اسلووني) و همچنين در برزيل، چين، هند، اندونزي، جمهوري فدرات روسيه و آفريقاي جنوبي در سال 2008 را اندازه گيري مي كند. آنها در همه زمانها و با همه كشورها سازگار مي باشند.
16 ساختار سيستم شاخص PMR در شكل 1-2 نشان داده شده است. يك رويكرد از پايين به بالا را نياز دارد جايي كه در آن شاخص ها مي توانند به طور خاص با يك سايست اساسي مرتبط باشند (Conway و همكاران 2010). اين خلاصه قوانين و مقررات بسيار زياد يك رقابت مي باشد. از اين رو يك اندازه گيري هدف از موضع نظارتي است. اين اطلاعات به 18 سطح پايين تر سازماندهي شده است كه تدريجا به سه گستره مناطق نظارتي جع آوري شده است:
* كنترل امور خارجي شركت كسب و كار
*موانع حقوقي و اداري براي كاآفريني
*موانع تجارت بين المللي و سرمايه گذاري
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: رقابت و رشد رقابت رشد